Witlof salade

Groente eet ik het liefst knapperig of beter gezegd rauw. Vandaag heb ik een salade gemaakt van rauwe witlof met een frisse dressing. Lekker en Simpel. Je hebt nodig voor 1 persoon:

2 stronkjes witlof | klein handje walnoten | gekookt ei|  2 el olijfolie | 1 el walnootolie | 1 tl kappertjes | takje basilicum | scheutje yoghurt | peper en zout

 

Trek de stronkjes witlof van elkaar af, maar laat ze heel en doe ze in een diep bord of een saladeschaal. Kook het ei.

Doe in een maatbeker een scheutje yoghurt, de kappertjes, een stuk of 5 walnoten, basilicum, walnootolie en de olijfolie en pureer met de staafmixer tot een dressing.

Giet dit over de witlof, doe er nog wat walnoten over en het in plakjes gesneden gekookte ei. Klein beetje peper en zout erbij en deze frisse, gezonde salade is klaar! Ik had er gebakken aardappeltjes bij wat het geheel iets minder gezond maakt, maar deze kan ook heel goed als lunch.

Eet u smakelijk :-)

(excuses, een foto ontbreekt)