
Wilde Dorade van de BBQ
Een gerecht kan niet makkelijker en simpeler zijn dan vis van de barbecue. Hoe meer je hiermee rommelt, hoe meer het aan de smaak van de vis afdoet.
We namen dit keer verse wilde dorades.
Alleen dit heb je hiervoor nodig voor 2 personen:
4 wilde dorades, schoongemaakt | 1 citroen in plakjes | teentje knoflook | gedroogde rozemarijn | verse peterselie | peper en zout | olijfolie
Spoel de vis af en dep ze droog. Vul de buik met knoflook en de peterselie. Maak aan iedere buitenkant van de dorade 2 inkepingen en strooi hierover zout en peper en rozemarijn. Wrijf het erin met je handen zodat de smaak er goed in kan trekken.
Leg de vis op een stuk aluminiumfolie, flinke scheut olijfolie eroverheen en leg er een plakje citroen op. Vouw de folie dicht en leg de vis ca. 15 minuutjes op de barbecue.
Frietjes gedijen goed in gezelschap van dorade :-).
Eet u smakelijk, maar dat kan niet mis.