Snelle Aziatische Zalm

Voor dit recept kreeg ik een zijde verse zalmfilet van Pa Schilder; verser kun je het niet krijgen en dat kon je proeven. Het is belangrijk dat het goed en vers is, dan heb je je kiezen niet nodig bij dit gerecht, zo zacht is de zalm dan.

 

Wat je nodig hebt voor 2 personen:

500 gram verse zalmfilet (ligt er ook een beetje aan of je een grote eter bent) | sesamolie | sesamzaadjes | 1 limoen | peper en zout

 

Wat je doet:

Je warmt de oven voor op 175 graden. Je vet een ovenschaal in met de sesamolie, legt de vis erin, smeert de vis ook in met sesamolie en je maalt verse peper en zout erover naar smaak. Dan rasp je de schil van een halve limoen zeer fijn en naar smaak over de vis, waarna je een halve limoen erover uitperst. Je sprenkelt de sesamzaadjes erover en zet de vis 9 minuutjes in de oven.

Klaar!

 

Ik deed er noodles bij met wat spercieboontjes, op smaak gemaakt met sojasaus, knoflook en een fijngesneden halve rode peper.

(Excuses, de foto ontbreekt)