
Pikante pasta met kastanjechampignons
Heel makkelijk, snel te bereiden en heel smakelijk. En nog vegetarisch ook!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Fussili voor 2 personen (liefst vers) | 1 ui | 1/2 rode peper (of naar smaak) | 250 gr kastanjechampignons | 8 sprietjes bieslook | 5 el kookroom | 30 gr parmezaanse kaas | olijfolie | peper en zout
En zo maak je het:
Kook water in de waterkoker om de pasta mee te koken.
Pel de knoflook en ui en snijd beide fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder zaadlijsten en snijd fijn. Maak de kastanjechapignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Knip of snijd de bieslook fijn.
Kook de pasta in 8 minuten gaar, giet af en laat uitstomen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook, ui en rode peper 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de pasta, de room en parmezaanse kaas toe en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de bieslook.
Laat het u wel bekomen!