Nazomer lunchsalade

Tijdens de terugreis van vakantie uit Bretagne besloot ik te stoppen met koolhydraten totdat ik de gespaarde vier kilo weer kwijt was. En dat is me gelukt. Met behulp van twee tot drie keer per week hardlopen erbij heb ik mijn doel bereikt.

De kunst is - en dat weten alle lekkerbekken met een normale tot trage stofwisseling - om het eraf te houden. Nu liet niet alleen de weegschaal mij zien dat ik toch weer zachtjes aan begonnen was met brood eten, pasta en toch ook dat plakje ontbijtkoek, maar ook mijn buikje kreeg weer die bekende zachte bolling waar ik met liefde afscheid van had genomen.

Dus. Ik besloot vandaag mijn lunch weer uit louter groente te laten bestaan. En omdat ik bij minder mooi weer en lagere temperaturen niet verzot ben op salades, heb ik gekozen voor een warme variant.

Lekker en simpel :-)

 

Dit had ik nog liggen:

2 handjes rucola | 5 cherrytomaten | 1 rode ui | 2 geroosterde paprika's uit pot | 6 grote groene olijven | citroenolijfolie

 

Ik heb eerst de rode ui gebakken in wat olijfolie, toen de tomaatjes erbij gedaan tot ze zacht waren. Daarbij de in reepjes gesneden geroosterde paprika en de laatste halve minuut de rucola en olijven erbij.

Alles op een bord en nog een beetje besprenkeld met olijfolie met knoflookaroma en een beetje peper en zout.

Eet u smakelijk.