
Müeslirepen met aarbei (lekker!)
Ik zag dit fantastische recept vorige week vrijdag op sharelovenotsecrets.com en heb de repen 's avonds gelijk in elkaar gedraaid. Het is makkelijk en verser dan dit kun je ze niet krijgen. De hoeveelheid suiker die erin zit kun je eenvoudig aanpassen; ik vond dat het best iets minder kon.
Dit heb je nodig:
1.5 kopje haver | 1 kopje volkorenbloem | 1/2 lepel bakpoeder | 1/2 kopje suiker (kan ook wat minder) | Chia zaadjes mengsel (1 lepel chiazaadjes en 4 lepels warm water) | 1/2 lepel zeezout | 1/2 kopje gesmolten roomboter | 1 lepel honing | 2 lepels amandelmelk | 1 lepel sesamzaadjes
Voor de aardbeien/chia jam:
2 1/2 kopje aardbeien, doormidden gesneden | 3 lepels suiker | 1 lepel chiazaadjes
En zo maak je je eigen müeslirepen:
Oven voorverwarmen op 175 graden. Leg wat bakpapier in een bakblik en vet deze in met olie.
Doe de gesneden aardbeiden met de suiker in een pan en zet ze op het vuur. Als de aarbeien wat beginnen te 'zweten' doe je de chiazaadjes erbij en roer je alles goed door. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat dit 10 minuutjes zachtjes koken. Laat daarna nog 10 minuutjes afkoelen.
Meng in een klein kommetje de chiazaadjes en het water en zet deze apart.
Meng in een grote kom de bloem, haver, suiker, bakpoeder en het zout.
Meng in een andere kom de gesmolten boter, amandelmelk, honing en het chiazaadjes mengsel. Roer dit goed door.
Doe het natte mengsel bij het droge mengsel en meng dit goed door, gebruik je handen als dat nodig is. Hou een half kopje van de smurrie apart en giet het overige in het bakblik. Duw het wat aan met je vingers en maak het vierkant, zodat je later mooie repen kunt snijden.
Smeer de aardbeienjam erover en strooi het 1/2 kopje havermengsel uit over de jam. Als laatste sprenkel je de sesamzaadjes erover.
Als je het lekker vindt kun je ook kokos erin verwerken of kokosolie in plaats van de gesmolten roomboter.
Het mag 35 minuutjes in de oven. Laat het nog 30 minuten afkoelen, als je kunt :-)
Bewaaradvies: in de koelkast om ze stevig te houden.
Eet smakelijk!