Marokkaanse Harira soep
Op het kantoor waar ik 3 dagen per week werk genieten we de luxe van vers bereide lunch, klaargemaakt door de in-house catering. Dagelijks staat de vitrine vol met de lekkerste belegde broodjes, salades, verse sappen en soepen. Een lust en een last voor mij, aangezien ik moeiteloos het dagelijks toegestane aantal calorieën kan overschrijden, maar niet de tijd heb die grote hoeveelheid kilojoules te verbranden. Ik ben dus lekker zacht op bepaalde plekken. Desalniettemin heb ik wel ontzettend genoten van de Marokkaanse Harira soep waarvan ik het recept graag met jullie deel. Hij is makkelijk, gezond en snel klaar.
Je hebt nodig:
400 gram kikkererwten | 200 gram lams- of rundergehakt | 2 uien, gesnipperd | 1 selderijknol, in kleine blokjes | 400 gram blik tomaten, in blokjes of verse tomaten (4 rijpe) | kaneel | korianderpoeder | komijn | gember siroop | bouillonblokje | verse koriander | citroensap | harissa (Marokkaanse sambal, niet verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, maar bij toko of AH).
Braad in de soeppan de uisnippers en het gehakt in de hete boter aan. Je kunt een beetje harissa meebakken met het gehakt om het lekker pittig te maken. Voeg de blokjes knolselderij toe, de kleingesneden tomaten met sap, kaneel, korianderpoeder en komijn. Gembersiroop erbij. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe, en water/bouillon. Breng alles aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Voeg naar smaak bouillonpoeder toe.
Beetje staafmixen om de soep te binden. Zout en peper en het sap van een citroen erbij. Harissa en verse koriander erbij serveren.
Succes en eet smakelijk!