Gruwelijk lekkere notenpesto

Na de groene huisgemaakte pesto staat deze notenpesto met stip op een welverdiende nummer 2.

Je hebt nodig: een handje hazelnoten, een handje amandelen, een handje walnoten, 4 takjes tijm (blaadjes van de steeltjes), 4 takjes peterselie (grof gehakt), 1 teentje knoflook gesnipperd, 5 el olijfolie, zout en peper.

 

Hak de noten grof en rooster ze in een koekenpan goudbruin.

Was de kruiden en snijd deze, snipper de knoflook en doe ze samen met het notenmengsel en de olijfolie in een maatbeker. Pureer het geheel met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

Als de pesto te dik is kun je er nog wat lauwwarm water (of kookvocht van de pasta die ik er bij had gedaan) bij doen.

 

Ik heb de notenpesto gebruikt door verse pasta (Fetuccini), samen met gefruite courgetterepen (courgette met een kaasschaaf aan repen gesneden, 3 minuutjes in 1 el olijfolie fruiten) en knapperig gebakken seranoham (na bakken brokkelen en door de pasta).

O-ver-heer-luk.

De overgebleven pesto gebruiken we morgen op een stukje stokbrood met een glaasje rode wijn erbij. :-)