Indiase Wortelsoep

Ik weet het, dit jaargetijde is er niet een voor soep, maar deze Indiase Wortelsoep met verse koriander is smullen. Ook geschikt voor de vegetariërs.

 

Je hebt nodig voor 4 personen:

200 gr gesneden prei | zonnebloemolie | 1 of 2 pepers | komijnzaad | kurkuma | Groente bouillon | 1 grote peen, kleingesneden | verse koriander | beetje couscous | peper en zout | scheutje volle yoghurt | scheutje volle melk

 

En je maakt het zo:

Bak de wortel en de ui even aan in de olie met de rode peper en het komijnzaad. 10 min op laag vuur, mag niet aanbranden, wortel moet geel/oranje worden. Dan de prei nog even erbij, 3 minuten. Voeg 1,5 L water met groente bouillon toe. Laat dit ongeveer een kwartier koken.

Voeg de koriander aan de soep toe en de kurkuma. Kook alles nog eens 10 minuten. Dan even staafmixeren en kijken of de soep een mooie dikte heeft en op smaak is.

Doe yoghurt en melk samen in een aparte schaal. Meng voorzichtig steeds een beetje warme soep door dit mengsel, zodat het niet gaat schiften doordat de yoghurt te plotseling wordt verwarmd. Zodra het een dunne, gelijkmatige vloeistof is geworden, kun je het toevoegen aan de warme soep, die je dan nog even op temperatuur brengt.

Doe een beetje (afhankelijk van hoe zwaar je de soep wil maken) couscous in de soepkom, giet de hete soep eroverheen. Couscous gaart binnen 2 minuten in de soep.

Serveer de wortelsoep met verse koriander.

आप का खाना स्वादिष्ट हो - Eet smakelijk!