Gevulde rauwe ham (hapje)

Tijdens afgelopen Pinksteren zaten we met een groepje vrienden bij ons thuis en iedereen had een gerechtje klaargemaakt - wat ik overigens een ideale manier van samenzijn vind; niemand staat uren in de keuken, niemand hoeft heel diep in de buidel te tasten en het is een plezierige verrassing als er gerechten of hapjes op tafel komen die je nog niet kent. Ik hou van eten, ik hou van verrassingen en als ik daar ook nog ontspannen bij kan gaan zitten is het wat mij betreft bij voorbaat al een geslaagde avond.

Een vriendin van me had als klein voorafje rolletjes gevulde rauwe ham gemaakt. Echt heel lekker en ook simpel om te maken. Toen ik afgelopen week oud-collega's op visite kreeg heb ik ze zelf gemaakt en wederom vielen ze in de smaak.

 

Dit heb je nodig voor +/- 8 rolletjes:

Pakje serranoham | zakje rucola | bakje (demi) crème fraiche | 1 el groene pesto | eventueel pijnboompitjes

Meng de crème fraiche met de pesto. Leg wat rucola op een plak ham en daarop het pestomengsel. Eventueel pijnboompitjes erop en dan oprollen.

Tip: snijd de rucola in wat kleinere stukjes; dit maakt het eten ervan iets charmanter :-).

Lekker en Simpel. Een absolute tip voor de volgende verjaardagshap.