
Bulgur salade met gerookte zalm
Anders, lekker en supersnel klaar.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
170 gr volkoren bulgur | 1 tl komijnpoeder (heel) | 1/2 rode ui | 1 courgette | zakje rucola | 1/2 citroen | 200 gr gerookte zalm | 25 gr gebrande gezouten amandelen | 600 ml groentebouillon | 2 el olijfolie | peper en zout
Daar gaat 'ie dan:
Kook water voor de groentebouillon en los het bouillonblokje op. Voeg wanneer de bouillon kookt de bulgur toe en kook zachtjes, roerende in 12 minuten.
Giet af en laat uitstomen.
Pel de rode ui en snijd fijn. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van de courgette. Pers de citroen uit.
Verhit een grillpan en gril de plakjes courgette met een druppel olijfolie aan beide kanten. Hou het apart.
Meng de bulgur met de rucola, rode ui, gegrilde courgette en komijnpoeder. Besprenkel met olijfolie en het sap van de citroen en bestrooi met peper en zout.
Verdeel de bulgursalade over de borden en leg hier bovenop de gerookte zalmstukjes. Garneer met de amandelen.
Laat het smaken!